Home

maandag 17 oktober 2016

Vayen het vogeltje

Hallo mijn naam is Vayen en ik ben een lief klein vogeltje.

Snoezig is ze hè?
Ik heb Vayen gehaakt met Muskat van Drops. Ik won een tijdje terug een pakketje van dit garen op het blog van Margaret. Met dit garen had ik nog nooit gehaakt, maar ik kan jullie vertellen dat het zeker een aanrader is! Het is heel erg zacht, het haakt super fijn en het glanst ook nog eens prachtig!
Voor mij nu 1 van m'n favoriete garens!

Ik haakte Vayen met haaknaald 3.5 en stopte in haar buikje nog een rammelkraal. Het patroon heb ik gekocht by CuteDutch.

Hebben jullie al eens met Muskat van Drops gehaakt, ik ben benieuwd!

woensdag 12 oktober 2016

Autumn love!

De herfst is echt begonnen. Het wordt weer eerder donker en de blaadjes vallen van de bomen. Tijd om de herfst ook in huis te halen!
Oranje in mijn interieur vind ik niet zo mooi, dus haakte ik een pompoentje en een paddestoeltje in aarde tinten.



Buiten vond ik nog wat kastanjes en beukenootjes. Staat gezellig zo samen, vinden jullie niet?


Het patroon vond ik Hier

vrijdag 7 oktober 2016

Fleece met een randje!

Op een nieuwe bank hoort een nieuw plaid, vond ik.
Ik koos voor een simpel effen fleece plaid in de mooie kleur mint.
En haakte daar een randje om. Eerst haakte ik een toer vasten in de bestaande festonsteek. Daarna een toer picotsteek met petrol!
Een gehaakt randje maakt alles af, vinden jullie niet?



dinsdag 4 oktober 2016

Baby omslagdoek mint!

Een aantal weken terug kreeg ik van een vriendin de vraag of ik een baby cadeautje wilde haken. Ze koos voor een omslagdoek/cape. En de aanstaande moeder vond mint een mooie kleur. Dus ik ging op zoek naar een patroon en garen!

Het patroon had ik snel gevonden, maar het garen, ja daar moest ik even over nadenken. Helemaal katoen zou veel te zwaar worden en acryl.. Nee voor een klein baby'tje niet fijn.
Toen kwam ik uit bij Cotton Light van Drops, 50% katoen en 50% polyester. Lekker licht en zacht en het pluist niet, ideaal voor een pasgeboren kindje.

Ik haakte met naald 5 mm voor een luchtig resultaat en gebruikte in totaal 8 bollen. Het is een mooie royale doek geworden. Het patroontje wordt steeds herhaald en het lijkt wel of er een soort nopjes ontstaan.
Het originele patroon vond ik hier.
Nu nog even mooi verpakken en dan kan de cape cadeau gegeven worden.

Fijne dag allemaal!